tiistai 15. tammikuuta 2013

Ensimmäinen viikko takana

Ensimmäinen viikko on ollut aikamoista juoksua paikasta toiseen mutta hauskaa on ollut! Olen tutustunut paremmin kämppiksiini ja heidän kavereihinsa, jotka ovat kaikki osoittautuneet ihan mahtaviksi tyypeiksi. Tylsää on se, että oikeastaan kaikki kämppikseni muuttavat pois kuun loppuun mennessä, koska heidän opintonsa täällä ovat ohi. Toisaalta vanhojen lähtiessä pois saatan saada tänne seitsemän uutta, mahdollisesti jopa vielä mahtavampaa tyyppiä.

Perjantaina meillä oli koulussa orientaatiopäivä, joka käytännössä piti sisällään erilaisten lappujen täyttämistä ja käytännön asioiden selvittelyä. Niin sanotun virallisen osuuden jälkeen hyppäsimme kaikki bussiin ja suuntasimme Museo Nacional del Pradoon, jossa on esillä osa Espanjan valtion kansalliskokoelmaa. Suurin osa museoista on Madridissa opiskelijoille ilmaisia ja ajattelimme, että Pradossa voisi käydä vielä uudelleen. Pradon jälkeen kävelimme kuuluisaan Museo del Jamón nimiseen paikkaan koulun tarjoamalle lounaalle. 

Lukujärjestys aiheutti hieman hämmennystä, koska kaikki englanninkieliset kurssit pidetään iltaisin kello 17-22, maanantaista torstaihin! Eli esimerkiksi maanantaina menemme kouluun kello seitsemän ja pääsemme kotiin kymmeneltä! Tuntuu Suomen kello kuuden herätyksiin tottuneesta aika hassulta mutta kai tähänkin tottuu. Parasta tässä tietenkin on se, että meillä on kolmepäiväinen viikonloppu. Tänään meillä oli ensimmäiset viralliset oppitunnit. Opettajien englanti oli melko selkeää ja kurssien aiheet vaikuttivat ainakin tähän mennessä aika mielenkiintoisilta.

Kamera on tähän mennessä pysynyt kotona tai laukussa mutta tänään napsin muutaman kuvan asuntoni lähiympäristöstä.


IMG_0132_zpsc7203eb9 
 
Kotitaloani vastapäätä oleva "pikku" kirkko. 
 
IMG_0130_zps2d04ca2d 
 
Asun Madridin suurimpiin kuuluvan aukion Plaza Mayorin vieressä. Plaza Mayorilla
on poliisivartiointi vuorokauden ympäri niin sanotun kokoontumisvaaran vuoksi.


IMG_0128_zpsafd171f4-1_zpsb8196858
IMG_0104_zpsc159a146
IMG_0078_zps625ec9f5

1 kommentti: